FEETTODAY Orthese

Orthese

Orthese

Een orthese of teenstukje wordt (direct op de voet) gemaakt van siliconen. Om een goed passende orthese te maken wordt er voor het maken van de orthese een voet onderzoek gedaan. Hierbij wordt er gekeken naar de beweeglijkheid van de tenen. Ook worden uw schoenen bekeken aan de binnen en buitenkant. Het kan zijn dat ik u vraag om meerdere schoenen mee te nemen.

Orthese voor verschillende doelen

protectie: tegen onder andere likdoorns of bursa op de tenen
correctie: van bijvoorbeeld een klauwstand van een teen
consolidatie: waarmee wordt voorkomen dat een afwijking steeds erger wordt
preventie: om bijvoorbeeld een scheefgroeiende teen die nog geen last geeft, geen klachten te laten geven

Orthese advies:

Gebruik van een orthese In het begin zal de orthese niet altijd erg comfortabel zitten, geef uw voeten de tijd om even te wennen. Bouw het gebruik geleidelijk op, begin bijvoorbeeld met een half uur per dag. Normaal gesproken moet u na 1 tot 2 weken gewend zijn. De orthese mag geen pijn doen of blaartjes veroorzaken! U kunt dit binnen 1 week constateren. Probeer de orthese eventueel eens in andere schoenen. Blijven er problemen, neem dan even contact met mij op.

‘s Nachts hoeft u de orthese niet te dragen. De orthese blijft het beste zitten met sokken en dichte schoenen, mits daar voldoende ruimte voor is. Houd bij het kopen van nieuwe schoenen dus ook rekening met de orthese. Probeer, indien mogelijk, de orthese altijd met twee handen aan te brengen en te verwijderen (nooit trekken!)

Onderhoud

U kunt de orthese dagelijks afwassen met zachte zeep (handzeep) daarna wel goed laten drogen.

Als u de orthese niet draag leg hem in een bakje met talkpoeder.

De poeder zorgt ervoor dat de orthese soepel blijft.

TIP: Neem bij het kopen van nieuwe schoenen de orthese mee.